Cura cu sirop de artar

0 comentarii

Cura depurativa al organismului cu sirop de artar si lamaie

Dieta: sa pierzi de la 5 la 10 kg. In 10 zile

1.Un simplu titlu de publicítate?

E posibil?Daca este,va fii sanatoasa?Nu este o promisiune exagerata,un simplu titlu de publicítate?Se poate cu adevarat sa pierzi atatea kg. Cu o simpla dieta de artar si lamaie?

A pierde 5-10 kg. In zece zile, este mult,incredibil.Dar mai incredibil,se spune ca nu se recupereaza dupa aceea.Dar experienta ne arata:70% din persoanele care tin aceasta cura 10 zile complete urmand cu strictete instructiunile,pierd 5kg. sau mai mult.Asta ne surprinde si mai mult.Sa tinem cont ca nu toti cei ce fac aceasta cura cantaresc prea mult.Majoritatea celor care nu au un exces de kg. pierde de la 3-4 kg. si la fel se intampla persoanelor foarte slabe,ele restabilesc inainte de tóate echilibrul metabolismul corporal…pentru ca a avea kilograme in plus sau in minus sunt indicii ca ceva nu functioneza bine.

2.Grasimea se dizolva

In majoritatea cazurilor greutatea obtinuta se mentine si dupa cura. Aceasta arata ca pierderea greutatii nu se datoreaza nu numai unei pierderi de lichide, ci depozitele de grasime dispar pur si simplu. „grasimea se dizolva literal”, scrie Stanley Burroughs. Cine face cura o poate experimenta cu el insusi. Doar asa se poate explica marea pierdere de greutate. Daca corpul ar trebui sa arda grasimea procesul ar dura mult mai mult timp.

In acest fel se intelege de ce aceasta cura de reducere nu este deloc periculoasa. Pierderea din greutate nu este decat un efect secundar pentru ca principalul scop al acestei cure este DEZINTOXICAREA organismullui, care in acelasi timp corpul consuma si depozitele de grasime. Asa ca piederea din greutate este un efect al purificarii in timpul careia se infrumuseteaza pielea si parul, se regleaza digestia si nivelul colesterolului, si dispar unele iregularitati corporale. Purificarea are efect pozitiv pana si asupra starii psihice.

3.Experienta practica conteaza cel mai mult

Mai important decat toate teoriile este experienta practica. Mii de marturii cu succes cantaresc mai mult decat toate prejudecatile care cineva le-ar putea avea impotriva acestui tratament. „Experti” ai nutritiei vor de multe ori sa explice ca nu este posibil sa pierzi atat in greutate intr-un timp atat de scurt. Doar se poate spune ca respectam teoriile lor, dar li se recomanda sa o incerce personal. Si sunt multi care s-au convins de aceasta.

4.Mentinerea greutatii prin cura cu polen

Normal ca tot ceea ce ai pierdut se poate recupera dupa tratament din cauza obiceiurilor rele de alimentare, de aceea se recomanda schimbarea lor. De multe ori, sunt pofte irationale din cauza lipsei de minerale care a aparut din cauza lipsei de atentie pentru o alimetatie integrala. Cura reconstructiva de polen aporta necesarul de minerale si oligoelemente corpului. Ajuta la mentinerea greutatii obtinuta prin cura de sirop de artar si lamai, si nu permite sa se produca senzatii de foame.

Pentru multe persoane s-a dovedit a fii de mare ajutor a avea un jurnal in timpul curei pentru a nota in fiecare zi schimbarile ce se produc, cum se simt, visele si, mai ales, noile si bunele obiceiuri aliementare ce vor sa le introduca dupa terminarea curei.

Multe persoane afirma ca nu sunt in stare sa schimbe obiceiurile rele. Aici, cura se prezinta ca un ajutor aproape revolutionar, pentru ca practic rupe dintr-o data cu toate obiceiurile rele din alimentare. Aceasta auto-incredere de a putea schimba si renunta de buna voie este baza cea mai importanta pentru a putea duce o viata sanatoasa dupa cura.

De multe ori problema excesului in greutate are ca origine starea psihica, de ex: „mananc pentru ca simt un gol interior”, frustrare din cauza lipsei de afectiune, de recunoastere de valori in fata celorlalti, de nesiguranta, nervozitate etc. etc. „Daca mananc, incerc sa umplu aces gol”

Cura nu functioneaza doar la nivel fizic, deasemenea purifica, inalta si intareste nivelul mental si emotional, pentru ca deja stim ca toate organele din fiinta noastra sunt strans legate intre ele.

De aceea, pentru a rezolva problema greutatii, este de preferat a fi ferm convins si constient, deja din timpul curei, ca este bine sa introduci obiceiuri de alimentare si de viata mai sanatoasa, integra si multumita, a face ceva excercitiu fizic, a merge pe jos in fiecare zi si sa nu reactionam frustrarilor si supararilor prin a manca ceva sau a bea.

5.Experienta este mama stiintei

Cel mai bine este ca dumneavoastra sa cititi intai acest articol. Dupa aceea, sa faceti proba. Si, chiar daca nu credeti, va veti simti mai usor, mai sanatos si va veti simti in acelasi timp de minune.

In timpul curei creste sensibilitatea pentru mediul inconjurator, la fel si capacitatile creative si intuitive.

Bucurativa de aceste noi orizonturi care vi se deschid. Multi, in timpul curei incep sa le placa muzica clasica, descopera intantaneu frumusetea naturii, marii, ori descopera in interiorul lor o armonie de pace cu el insusi, si cu restul universului, autoestimare si fericire pentru a fi viu.

De aceea, este de preferat ca sa faceti cura intr-un timp in care dumneavoastra nu sunteti incarcat de lucru si compromis social, dezlegandu-se de presiunile si obligatiile vietii cotidiene.

Cura te invita la meditatie, la momente de liniste, la activitati creative. La sfarsitul zilei incercati sa va regasiti in atmosfera personala, faceti lucruri care va plac, odihnitiva mereu cand corpul o cere si bucurati-va fara graba de noile experiente care aceasta cura vi le ofera.

6.Importanta lamaii

Principalele doua ingrediente sunt: siropul de artar si lamaile proaspete. Lamaia este un izvor de minerale si vitamine din alimemntatia noastra.

Efectul ei benefic era cunoscut inca de medicii arabi, greci si romani ca si remediu eficient si preventiv contra bolilor. La fel si in ziua de azi are un rol foarte important in tratamentele naturiste si ca antibiotic natural.

Are o semnificatie particulara in zeama de lamaie urmatoarele elemente: acidul citric bazic(acid oxidant carbonic tribasic) ce da un gust placut si are importante functii in organism. Functia lui este antirahitic, deci intareste calciul.

Actiunea acidului citric permite, impreuna cu metabolismul proteinelor, lipidelor si hidratilor de carbon, eliminarea depozitelor de grasimi ale tesuturilor de unde deriva pierderea din greutate.

Lipsa vitaminei C(acid ascorbic) se cunoaste cu numele de scorbut, boala identificata inca din secolul XI dar tartamentul curativ prin lamaie era cunoscut in secolul XVIII.

Vitamina C este indispensabila pentru sanatatea oaselor, dintilor si vaselor sanguine. Aceasta vitamina imbunatateste rezistenta corpului si este foarte importanata pentru un metabolism sanatos. Este necesara pentru buna functie a antioxidantilor(substante care impiedica descompunerea prin oxigen ale celulelor). In timpul curei consumarea zilnica de zeama de lamaie este de mai mult de 80 mg (cantitate sugerata 75mg pe zi pentru un adult) ceea ce inbunatateste carenta de vitamina c, si corpul este activat de metabolismul inbunatatit. Fiecare celula poate sa elimine toxinele si reziduurile, motiv pentru care pacientul se simte foarte bine si in conditii fizice bune.

Un rol aproape mai important in aceasta cura il are siropul de artar, care provine din substantele arborelui de artar din regiunile nordice si tropice.

7.Siropul de artar

Siropul de artar provine din cunoscutele paduri de artar din america de nord unde indienii deja cunosteau arta de a extrage din acest arbor” mierea” dulce si preparau cu ea un sirop si il conservau.Cum in acele latitudini zaharul era foarte rar,siropul de artar avea un rol foarte important in alimentatia bazica.

La fel le-au servit indienilor ca tonic energetic,si in perioada bolilor se alimentau frecvent doar cu apa extractii de plante medicinale combinate cu sirop de artar ce intarea mai mult efectele vindecatoare ale plantelor.

In siropul de artar se disting trei categorii, ce se poate recunoaste dupa culoare denumit degradul A,B si C.

Gradul A se obtine din prima faza a culturii, este cea mai bogata,contine mai mult zahar mai putin saruri minerale. Este un indulcitor utilizat in gatitul prajiturilor.

Gradul C se obtine din ultim faza a culturii,cand esenta este mai groasa.E mai putin dulce dar are un nivel de saruri minerale superior decat cel de gradul A.

Pentru ca are un nivel echilibrat de minerale se foloseste doar gradul C in amestecul de sirop,pentru a preveni probleme carentiale.Siropul de gradul C contine un nivel inalt de calciu, zinc,mangan si fier(dublu ca cel de gradul A).

8.Alti componenti

.

Calciu

Calciul contribuie la cresterea normala a oaselor si a dintilor;ajuta la functionarea muschilor a nervilor si circulatia sangelui. Asociatia acidului citric si a calciului are efecte pozitive

.

Fier

Este vital pentru om.Este elementul ce constituie hemoglobina(globulele rosii)si e nevoie pentru transportul oxigenului.femeile si tinerii cu deficit de fier prezinta: circulatia slaba a sangelui,melancolie, dificultati de concentrare etc.

Mangan

Este indispensabil si regenator a hidratilor de carbon, colesterolului ,fierului si cuprului.Joaca un rol important in functionarea scheletului si a glandelor genitale.

Zinc

Este favorabil in cresterea corpului si al scheletului,in regenerarea pielii si a celulelor capilare si activeaza cicatrizarea. Joaca un rol important in metabolismul albuminei si are grija de secretia normala a insulinei.In general,cantitatea de zinc in corp este sub limita, ceea ce poate fii echilibrat cu siropul de artar de gradul C.

9.Reflectii asupra zaharului alb

Zaharul alb,rafinat si industrializat, este cu totul lipsit de viata cand ajunge pe masa noastra.Cu 0% de vitamine si minerale organismul are nevoie pentru absorbtia lui substante esentiale, cum ar fii calciul vitamine din grupul B,proteine etc.

De aceea,este foarte recomandat pentru sanatate sa inlocuim zaharul alb cu edulcoranti naturali pentru ca nu doar nu „sug „ din corp substante elementare,ci aporta minerale,vitamine si enzime. Multe boli dentare,intestinale a oaselor si altele provin din excesul de alimente rafinate si denaturalizate ce ar putea foarte usor sa fie evitate cu o alimentatie mai constiincioasa si sanatoasa.

10.Regenerarea corpului

Cum s-a mai amintit, motivul principal este pentru dezintoxicarea corpului, dizolvand si eliminand impuritati acumulate. In primul rand se curata tractul digestiv, iar apoi celellate organe de eliminare, cum ar fi rinichii si ficatul. Presiunea vaselor sangvine se normalizeaza si aceasta ajuta la stabilizarea unei bune circulatii. In acest mod se poate capata un aspect tineresc si cea mai mare elasticitate a corpului, indiferent de varsta.

Bolile ca si: raceala, gripa, febra, sinuzita si bronsita, sunt eliminate rapid, eliberand individul de diverse alergii care formeaza baza dificultatilor respiratorii si obstructionarea sinusului. Alergiile sunt de multe ori rezultatul de acumulari de toxine, care dispar cu depurarea organsimului.

Tipurile de boli care acumuleaza calcar pe articulatii, muschi, celule si glande sunt usor rezolvate si eliminate din corp. Depozitele de colesterol pe artere si vene sunt la fel eliminate de depurarea miraculoasa a curei de artar.

Boli ale pielii dispar in timp ce restul corpului este curatat. Furunculi, abcese, acnee,... Aceste eruptii fiind naturale eliminari al veninului din corp.

Toate tipurile de infectii sunt rezultatul a mari acumulari de venin care sunt dizolvate si arse sau oxidate pentru a curata corpul. Din aceasta cauza, o rapida eliminare a toxinelor da loc febrelor infectioase de tot tipul. Infectiile nu se transmit, sunt create de natura pentru a favoriza arderea impuritatilor.

Insa dieta nu se este prezisa doar pentru o anumita boala ci da corpului oportunitatea de a se recupera, purifica, regenera si a imbunatati imunitatea. Asa ca este o dieta de depurare pentru boli de orice fel...

Majoritatea bolilor sunt din cauza aparatului digestiv, care este de multe ori supraincarcat; mancarea nu este bine digerata si deseuri si toxine se acumuleaza. Prin intermediul dietei de artar si zeama de lamaie se usureaza aceasta incarcare si printr-o alimentatie sanatoasa si usoara putem mentine sanatatea tractului digestiv chiar si dupa dieta.

Excesul in greutate este probabil motivul cel mai frecvent pentru care se face dieta. Multe persoane ajung sa piarda pana la 1kg zilnic, fara nici un efect secundar daunator, deoarece corpul primeste toate elementele esentiale si nu sufera nici o carenta reala. Nu se slabeste doar, pielea se vede mai „curata” tot organismul se regenereaza, si in general te simti mai bine, ca si cum recuperezi echilibrul pierdut mult inainte.

In plus, ajuta la eliberarea de dependenta de medicamente si stimulanti, ca si cafeaua, alcolul, tigarile, etc...si previne imbatranirea prematura cauzate de bolile metabolismului.

11.Durata regimului

Regimul ar trebui facut intre 7-10 zile, dar in cazuri foarte grave si sub supraveghere medicala se poate prelungi pana la 40 de zile ( Stanley Burrouglis mentioneaza cazul unei persoane foarte grasa care a facut dieta timp de 120 de zile).

Primele trei zile corpul se alimenteaza pe baza rezervelor, inmagazinate in forma de glucoza (zahar simplu) mai ales in sange si in ficat, si este foarte usor de digerat. De aceea, o cura ar trebui sa dureze mai mult de trei zile. Dupa aceea, organismul incepe sa elimine toxine si sa reduca celelalte rezerve de grasime depozitate in tot corpul. In timpul acestui proces, nu ne este foame. Doar cand depozitele sunt consumate, vine pofta de mancare si acesta este un semn ca trebuie sa incepem sa manacam.

Regimul contine toate elementele de nutritie vitale necesare in tot acest timp. Aplicarea acestui regim de doua sau trei ori pe an are un efect pozitiv asupra sanatatii corpului.

Un bun indicator al procesului de purificare este limba, care, in timpul dezintoxicarii, se acopera de un strat alb. Cand dispare acest strat, si se vede curata si de culoare roza, procesul de purificare s-a terminat. (Experientele arata ca in majoritatea cazurilor, limba tot mai este alba si dupa cele zece zile, cateodata si dupa 14-20 de zile. Aceasta inseamna ca procesul de purificare inca nu este terminat si este sfatuit sa se urmeze cura si in alta ocazie.)

Organismul se elibereaza, in timpul curei, de resturile si impuritatile metabolice acumulate cu ani prin toti porii si orificii:

*intestinul

*urina(mai inchisa la culoare, si are cateodata un miros foarte tare)

*piele

*plamanii(mucoasa, respiratie cu miros urat)

*vagin(flux marit)

*gura (gust rau,)

12. Prepararea

Pentru un pahar mare cu bautura dietetica(lamaia si siropul) este nevoie de:

· 2 linguri mari de zeama de lamaie proaspata(aprox. ½ lamaie)

· 2 linguri de sirop de artar

· un praf de cayene

· un pahar cu apa (aprox 1/4 litru)

Se amesteca toate intr-un pahar. Apa poate fi calduta, sau rece, cum se prefera.

Praful de cayena este necesar pentru ca dizolva flegmele si regenereaza sangele, ceea ce produce caldura in corp. In plus, contine multe vitamine din complexul B, care completeaza valoarea nutritiva a siropului de artar si a lamailor.

Pentru a varia putin, se poate bea apa si ceaiuri, mai ales de menta. Este bun procesului de purificare si ajuta la neutralizarea multor mirosuri ale gurii si ale corpului care pot aparea in perioada dezintoxicarii.

13. Cat se bea pe zi?

In fiecare zi trebuie baut un minim de 8-12 pahare(din preparare)

Pentru ca este mai usor se poate prepara bautura pentru toata ziua intr-un bidon de 1,½ sau 2 litri. Se pun urmatoarele:

· 14-20 linguri mari de sirop de artar (200 ml)

· 14-20 linguri mari de zeama de lamaie (200 ml)

· ¼ de lingurita de praf de ardei iute

Se umple bidonul cu apa.

Persoanele care au mare activitate fizica pot marii doza.

In multe cazuri, este foarte de folos ca pacinetii sa aiba bautura pregatita, pentru ca atunci cand sunt obositi sau le e foame, pot sa bea putin din bautura.

Important!: in timpul acestui regim nu trebuie introdus in corp nici un alt aliment!

Cum lamaia si siropul contin toate oligoelemetele, vitaminele si glucoza necesara pentru zece zile, nu este de temut faptul ca veti trece prin foame, o data ce corpul s-a adaptat curei.

Folositi doar lamai proaspete, daca este posibil biologice. Dar daca nu gasiti biologice, se poate folosii si altele. Dar nu folositi NICIODATA concentrat de zeama de lamaie, zeama de lamaie congelata sau limonade preparate chimic.

Cautati siropul de artar si restul ingredientelor intr-un magazin specializat in alimentatie sanatoasa.

Pentru o cura de 10 zile este nevoie de aproximativ 2 litri de sirop de artar.

In cazul persoanelor bolnave de diabet si sunt dependente de insulina, si starea depresiva avansata ,exista o contraindicatie importanta. Consultati medicul.

14. Functia de eliminare este esentiala

Cum aceasta cura este o cura de dezintoxicare, foloseste a ajuta corpul la eliminare. Corpul se simte rau cand eliminarea este insuficienta, rezultatul va fi mai bun cu cat mai mult se elimina. Majoritatea persoanelor le este folositor un ceai laxativ de plante. Beti un pahar de ceai prima data dimineata si inca unul seara inainte de culcare.

Alta metoda buna este a bea apa cu sare. Se prepara un litru de apa cu doua lingurite de sare marina(nu trebuie folosita sare de bucatarie comuna). Beti tot litrul dimineata, pe stomacul gol. In jumatate de ora ,aceasta apa sarata, curata foarte bine tot aparatul digestiv. Se poate repeta procesul de mai multe ori, pana tubul digestiv ramane curat. Aceasta modalitate nu se recomanda persoanelor bolnave de hipertensiune arteriala.

Daca la inceput apa cu sare nu produce efectul dorit, trebuie sa puneti putina sau mai multa sare, pana gasiti efectul dorit(de eliminare). Este bine a se lua inainte de culcare(seara) un ceai laxativ, pentru a dizolva, si dimineata apa cu sare pentru curatire. Daca nu se vrea sau nu se poate lua apa cu sare(pentru multe persoane este destul de neplacut), se poate bea in locul ei un ceai laxativ ca si seara.

Alta forma efectiva de a curata intestinul este prin clisma de 1-2 litri. Este o metoda eficace pentru a inlatura senzatia de foame care poate aparea in prima zi de cura.

Eliminarea este punctul principal al acestei cure pentru ca impuritatile corpului trebuiesc neaparat eliminate pentru a nu se depozita in alte parti ale corpului.

15. Fara alimente si fara pastile

Unele persoane vor sa ia vitamie prin pastile sau alte complemente dietetice in timpul curei, dar de multe ori aceasta este cauza unui rezultat negativ al curei. In timpul dezintoxicatiei, celulele se elibereaza de impuritati, ce se acumuleaza prima data in glandele linfatice. De multe ori acestea se congestioneaza. Numai cand toate impuritatile sunt elliminate, corpul poate asimila corect din nou. Deci, nu se recomanda a consuma alimente aditionale pentru ca poate pune succesul curei in pericol.

Un caz special este daca d-voastra, trebuie, din motive medicale, sa luati medicamente care medicul vi le-a prescris. In principiu si acestea impiedica purificarea si nu se recomanda in timpul curei. Dar se trebuie intrebat medicul daca este posibil a intrerupe tratamentul respectiv. Mergeti la un medic care intelege metodele curative naturiste ca aceasta cura(nu este usor a gasi un asa medic, dar in reviste de medicina naturista si anumite asociatii se pot gasi).

Chiar daca nu se poate garantiza ca luand medicamente cura va avea un succes, experienta arata ca si chiar asa purifiacrea corpului are un efect benefic asupra starii generale a corpului. De asemenea se recomanda a nu se bea cafea, alcohol sau a fuma pentru ca incurca purificarea.

Majoritatea persoanelor se surprind de faptul ca se simt foarte bine in timpul, dar si dupa cura. Capacitatea noastra de randament creste destul de mult, mai ales in a doua parte a curei. Majoritatea persoanelor pot fara nici o problema sa isi realizeze lucrul cotidian(in timpul curei).

Alt efect secundar este ca analgezicile barbituricile, laxativele si alte medicamente care se luau cu frecventa dupa cura se pot elimina..

16. Senzatiile de debilitate in timpul curei

In timpul curei, unele persoane se pot simti alterate. Cauza nu este insusi cura, ci in ceea ce cura misca si aduce la suprafata. Poate ca se va vomita sau vor aparea dureri in diferite parti ale corpului ori a se simti fara puteri si somnolenta. Aceste stari de debilitate sunt rezultatul toxinelor de care corpul se elibereaza, si circula in torentul sanguin inainte de a fi eliminate. Aceste stari nu indica lipsa de alimente sau vitamine. De obicei dispar la 2-3 zile dela inceputul curei. Regimul contine tot ceea ce corpul are nevoie pentru 10 sau mai multe zile in forma lichida. Odihnitiva si faceti-va viata putin mai comoda daca simtiti nevoia, dar majoritatea persoanelor pot realiza lucrul normal. Perseverati tot timpul, nu va dati batuti si nu va inselati singuri mancand, pentru ca in acest fel doar veti pune in pericol succesul curei.

17. Sintomele se pot accentua

Daca aveti vreo boala cronica, de ex. o eruptie a pielii, este posibil ca in timpul curei sintomele sa se inrautateasca. Nu va fie frica! Asta inseamna doar ca, corpul vrea sa se elibereze de toxine(pielea este un organ important de eliminare.) Imediat cum toxinele ies din corp, echilibriul se regleaza si pielea va ramane mai sanatoasa ca inainte.

In timpul acestei „crize curative” de purificare se poate produce o oprire in pierderea din greutate, pentru ca incredibilul mecanism al corpului se ocupa prima data de ceea ce il deranjeaza mai mult, dar dupa aceasta criza, de obicei se produce o pierdere importanta din greutate.

Alte afectiuni sau simptome ascunse sau vechi pot reaparea: cefalee, migrene, ameteli, stari de voma, urina incarcata, secretii vaginale, diaree, mancarime, herpes, eczeme....Nu abandonati tratamentul, este autocuratirea interna care elimina tot.

Incepand cu a cincea zi, toate efectele benefice ale tratamentului se vad.

18. Cura de sirop de artar si lamaie pentru alcoolici si fumatori

Acest tratament este un bun proces pentru cei care vor sa se lase de baut, sau de fumat. Schimbarile chimice si purificarea rezultate din aceasta cura sunt capabile de a reduce si chiar si a elimina senzatia de adictie. Dorinta de a lua stimulanti artificiali si agenti depresivi se micsoreaza si dispare complet cu timpul. Dificultatile care apar in general cand cineva vrea sa se lase de alcool, tutun sau alte droguri, sunt slabite prin intermediu aceste cure. Daca d-voastra vreti sa va lasati de fumat dar sunteti un mare fumator, nu o faceti dintr-o data. Reduceti, dinaintea curei, cantitatea zilnica in asa fel incat cand ajungeti in a partra sau a cincea zi din cura sa reduceti la 0. Dupa aceea este timp de a elimina toxine acumulate, in asa fel incat de multe ori dorinta fizica de a fuma dispare singura, dupa terminarea curei. Dar cura aceasta poate vindeca doar dezechiliburiel care au originea in corpul d-voastra. Daca dorinta D-voastra de a fuma este si (sau doar) de origine pshichica, o cura de sirop de artar cu lamaie nu te va ajuta. In acest caz ar trebui recurs la metode psicologice sau modalitati de a intarii siguranta interioara. Acest lucru este foarte important, pentru ca de multe ori fumatul este de multe ori un gest care acopera timiditate si nesiguranta.

19. Cum trebuie terminata cura

Pasul de la cura la alimentatie normala este foarte importanta, la fel ca dupa un post prelungit, tentatia de a manca imediat dupa cura si in exces este mare. Dupa ce am dat aparatului digestiv zece zile de odihna, trebuie sa ii dam ceva timp ca sa se obisnuiasca din nou regimului obisnuit. Aparatului digestiv ii trebuie 2-3 zile de obisnuire pentru ca, corpul sa fie pregatit pentru o alimentatie normala.

Retele care sunt prezentate in continuare au fost gandite special pentru aceste zile de tranzactie si pot folosii ca referinta.

20. Zilele de reconstituire

Prima zi:

Dimineata:

· ¼ litru de bautura cu lamaie si sirop de artar

· 1 portocala

Inainte de pranz:

· ¼ de litru de suc de portocala(proaspat)

La pranz:

· ¼ litru de bautura cu lamaie si sirop de artar

Dupa amiaza:

· ¼ de litru de suc de portocala(proaspat)

Intre pranz si cina(aprox orele 17):

· ¼ litru de bautura cu lamaie si sirop de artar

Cina:

· ¼ de litru de suc de portocala(proaspat)

Intre mese: ceaiuri de menta, pentru a purifica sangele.

A doua zi:

Dimineata:

· ¼ de litru de suc de portocala(proaspat)

· un mar/ o banana

Inainte de pranz:

· o mandarina

La pranz:

· mancare cruda de mar cu zeama de lamaie si sirop de savia

Dupa pranz:

· ¼ de litru de suc de portocala(proaspat)

Intre pranz si cina(aprx orele 17)

· salata de fructe, dupa gust, cu zeama de lamaie si sirop de artar

Cina:

· ¼ de litru de suc de portocala(proaspat)

Intre mese: ceaiuri de menta, pentru a purifica sangele.

A treia zi:

Dimineata:

· o felie de paine neagra(integrala)

· o portocala

Inainte de pranz:

· ¼ de litru de suc de portocala(proaspat)

La pranz:

· supa de vegetale proaspete

Dupa pranz:

· ¼ de litru de suc de portocala(proaspat)

Intre pranz si cina(aprox orele 17):

· supa de vegetale cu orez integral

Cina:

· fructe dupa gust

Nu mancati nici carne, nici peste sau oua, nici paine, nici dulciuri, ceai, cafea sau lapte in primele trei zile dupa cura. Incepand cu a patra zi puteti incepe sa mancati normal, dar, este recomandat ca in primele 2 luni dupa cura sa nu se manance mancare copioasa, facuta din multe amestecuri de alimente contradictorii, bogate in produse animale, sau bogate in alimente rafinate. Cel mai bine este sa optati pentru o alimentatie biologica, dand preferinta cerealelor, legumelor, fructelor, si proteinelor vegetale. Acest fel de alimentatie trebuie sa fie bogata in fibra pentru a asigura un bun drenaj intestinal.

Actiunea curei este asemanatoare ca cea a unui burete murdar: apa murdara se scurge, dar daca dupa cura bagam buretele tot intr-o apa murdara, nu functioneaza. Trebuie bagat buretele in apa curata.

Inainte de a incepe cura, amintiti-va de aceste puncte:

  1. cititi din nou, cu atentie, instuctiunile.
  2. pregatiti-va din interior pentru cura, in asa fel incat sa credeti ca beneficiile deja se vad.
  3. luati un ceai laxativ noaptea anterioara de a incepe cura, sau, si mai bine, faceti o clisma.
  4. luati dimineata apa cu sare sau ceaiul laxativ. Faceti asta in fiecare dimineata si seara in timpul curei.
  5. impliniti cu atentie instructiunile curei.
  6. dupa cura, aveti grija sa dati corpului timpul necesar de a se obisnui cu o alimentatie normala. Pastrati cele 3 zile pentru tranzactie.
  7. incercati sa profitati de ocazie pentru a rupe cu poftele si relele obiceiuri alimentare, mancand cu masura si alimente sanatoase.

21. Experiente practice

In continuare va prezentam unele experiente ce s-au obtinut cu cura intr-un centru de nutritie. La fel, vom raspunde unor intrebari puse, si vom da unele sfaturi si retete pentru zilele dupa cura.

Transcursul normal al curei:

Pentru a obtine cat mai multe beneficii din cura, dupa spusele expertilor, trebuiesc urmate instructiunile cu strictete. Inghitirea suficienta de lichide(in total 3 litri sau mai mult) si buna digestie sunt in special importante. Orice greseala va aduce o senzatie de proasta dispozitie si retinerea greutatii. In general, cursul curei este acesta:

1-2 zile

Buna dispozitie in tot corpul, posibil usoara senzatie de foame. Jumatate din pacienti au usoare dureri de cap sau ameteala, dar nu dureaza mai mult de o zi. Cateodata si senzatii de frig

3-5 zile

In majoritatea cazurilor, buna dispozitie in tot corpul, la persoanele sanatoase, nici o suferinta. La persoanele cu sensibilitati sau boli simptomele se agraveaza de la putin la mult, si pot deranja o zi sau doua maxim, dupa care dispar si nu mai apar.

6-10 zile

Foarte buna dispozitie in tot corpul, foarte rar senzatie de foame, doar in anumite cazuri inca se mai simt usoare dureri,